På en god dag

For ca to år siden (2012), ble faren til ungene mine sendt på sykehuset. I følge han selv var det ikke noe alvorlig. Men etter et par runder der inne hvor den siste runden innebærte innleggelse, måtte jeg spørre hva som virkelig var på gang…

«Hrm, jaa… det var ikke noe alvorlig. Har bare fjernet bittelittegranne kreftceller, men de er borte nå, altså»…

HÆ? Littegranne kreftceller?? Har han KREFT?

Jeg er ikke dum, heller. Man fjerner ikke bittelittegranne kreftceller, så er man frisk.
Spesielt ikke når kreftcellene sitter 2 cm. unna lymfekjertlene dine.

Vel, nå har det gått to år og veien har vært lang og tung.

MEN – det er jo bare en EKS tenker mange… Joda, det er en eks.
Det er en eks som jeg har bodd sammen med i 7 år, det er en eks jeg er glad i på godt og vondt. Det er en eks jeg har forholdt meg til i 18 år. Det er en eks som er faren til ungene mine. Det er faktisk en eks jeg håper skal følge ungene mens de vokser opp, som skal hjelpe meg å oppdra de og støtte de i sine stunder, når de får lappen, når de får sin første kjæreste, når de gifter seg, eller får barn, finne ut om de er homser, eller hva de blir når de blir store…! Dette har ikke jeg lyst til å gjøre alene!!!

I dag ligger han på sykehuset og har fått blodoverføring. Han har pustehull i halsen og får mat via sonde i magen. Han kan ikke snakke lenger og  ser ut som han har ramla ned fra månen. Men vi håper fortsatt på et mirakel.
Om to dager skal han hjem. Håper vi. Ungene venter og kona hans venter.

Det finnes mange som lever med å puste igjennom hull i halsen! Det finnes drøssevis av moderne hjelpemidler som forenkler livene til mennesker som har gjennomgått traumatiske ting. Folk lever både uten armer og bein.

Jeg vil ha vin og blomster på bordet
Og bli servert av en vennlig servitrise
Jeg vil ha sol og hav og det skal være
Som en liten flik av paradiset

Jeg vil ha lyse tanker på livet
Og være den som får deg til å smile
Jeg vil på tur i høye etasjer
Og ned fra mørke fjell til lysegrønne daler

På en god dag er det lov
På en god dag kan det gå
På en god dag er det lov
På en god dag..

Jeg vil ha to for en og en for alle
Til hele festen bare går i taket
Jeg vil på tur i livets labyrinter
Og sprenge veggene så flisene fyker

Jeg vil ha mine egne regler
Som jeg kan låne glatt av Torbjørn Egner
Jeg vil ha mot og styrke til å velge
Ekte vare slik vi vil ha det

På en god dag er det lov
På en god dag kan det gå
På en god dag er det lov
På en god dag..

Jeg vil ha vin og blomster på bordet
Og bli servert av en vennlig servitrise
Jeg vil ha sol og hav og det skal være
Som en liten flik av paradiset

Jeg vil ha det så høyt du kan få det!

På en god dag er det lov
På en god dag kan det gå
På en god dag er det lov
På en god dag…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.