Borreliasammendraget

1. Jeg fikk flåttbitt som ung (ca 1997), med tilhørende ring rundt. Fikk ikke tilstrekkelig behandling, siden jeg ikke tålte antibiotikaen som ble gitt.

2. Begynte å utvikle flere problemer med smerter, reumatiske og konsentrasjonsproblemer, pluss andre symptomer.

3. Var syk i maange år, uten diagnose, ble feilmedisinert i 3 år rundt 2001-2004,  ble til slutt tipset om borrelia i 2006 av lege. Tok prøver som indikerte smitte. Tok nye prøver og fikk påvist borrelia i Tyskland, Ungarn og ved mikroskopi i Norge.

4. Fikk nytt flåttbitt i 2014, med tilhørende lammelser, innleggelse på sykehus, gangvansker og alvorlige symptomer. Ingen spesifikke funn. Var til slutt så syk at jeg trodde jeg var døende. Valgte å selge alt jeg hadde og dro til Polen i siste sekund. Fikk stoppet lammelser og de verste nerveskadene, med 2 måneder kombinasjonsbehandling med antibiotika, pga. nye positive borreliaprøver i Polen.

5. Behandlingen ble for risikabel å gjennomføre 100%, på egen hånd, så jeg ble anbefalt å stoppe for å ikke utvikle skader på hjerte/nyrer og lever.

6. I 2015-16 begynte symptomene å komme tilbake og jeg reiste på nytt til Polen. Fikk ny behandlingsplan og ble sendt hjem med kofferten full av medisiner.

7. I 2016 reagerte jeg voldsomt med anafylaksi og innleggelse på sykehus med kraftig elveblest. Spesialist Jørstad i Norge påviste Alpha-Gal 1,3 (kjøttallergi) forårsaket av flåttbitt. Første bevis i Norge på at jeg har vært bitt av flått. I brev fra sykehuset står det «flåsete» at de ikke tror jeg har vært bitt av flått noen gang, siden jeg ikke har antistoffer mot borrelia. Spesialist forklarer dette med nedslått immunforsvar (autoimmun sykdom pga borrelia). Alpha Gal 1,3 allergien er det søkt om grunnstønad til spesialkost for, som ligger i trygderetten til behandling nå.

8. I 2018 blusset borreliasymptomene opp for fullt. Jeg sliter daglig med nervesmerter, svimmelhet, synsforstyrrelser, muskel og leddsmerter, dårlig immunforsvar, hjerterytmeforstyrrelser, kognitive problemer og masse, masse mer.

9. I dag: Jeg har 8 positive borreliaprøver i inn- og utland. De som var positive i Norge er «forsvunnet». Jeg har kjempet for behandling i mange år, til og med vært i møte med sykehuset Kalnes sin ledelse med deres jurist, hvor de lover oppfølging, noe som ikke skjer. Jeg driver nå med brannslukking i form av antibiotikakurer når det er som verst, kombinert med hestekurer på kortison de gangene inflammasjonene i kroppen er på topp. Ingenting gjør meg frisk og jeg lever på lånt tid. Det er sendt inn pasienskadesak til NPE, men den er avslått. Det er sendt en klage som ikke er fullført, i påvente av en sakkyndig uttalelse fra en uavhengig spesialist på borrelia (Per Bjark). Bjark sa på mail til meg at han kunne gjøre jobben, men svarte aldri mer etter dette.

10. Fikk nylig ME-diagnosen «postviral utmattelse G93.3». Fortsatt ingen behandling, men en diagnose som ikke betyr noe som helst, annet enn at de nå kan dokumentere at jeg har fysiske plager. Ingen forklaring på hvordan diagnosen har oppstått.

Jeg kan dokumentere alt.

Én kommentar til “Borreliasammendraget”

  1. Hei !
    Jeg har lest en del på sidene dine. Mye fint der! Du har virkelig min medfølelse – så jeg skriver en lang mail i tilfelle du eller andre kan ha bruk for litt drahjelp, slik jeg har fått av andre! Jeg tror at når man er skikkelig dårlig og ikke får hjelp av helsesystemet, må man til slutt vende blikket en helt annen vei og satse fullt på alternativ kunnskap. Det finnes mye tøys og tull på nettet, men også et hav av god informasjon (som du) fra andre som lider, samt mange leger i utlandet (her i landet kan legene miste lisensen for slikt) som gratis deler sin kunnskap på nett om helhetstenking og alternative remedier i løsning av immunbiologisk sykdom, som dette er! Jeg er evig takknemlig til dem alle. Jeg har holdt på siden 2016 med grundige selvstudier pga borrelia/bartonella mm. infeksjoner – altså vektorbåren sykdom – fordi legen i 2015 ikke skjønte hva det rare utslettet som bredte seg utover kroppen min var. Når jeg plutselig fikk tilbake sterk fibromyalgi og bena smertefullt ville gi etter, så var aldri tanken flåttbitt, ingen hadde sett noen. Dette måtte jeg finne ut av selv fra egne bilder. Flått og hjortelusflue hopper på meg og biter så fort de får sjanse. Min teori er at de kan lukte at jeg allerede er infisert. (Bruker ren peppermynte-olje og rosengeraniumolje – og hodenett – som beskyttelse) I tillegg har man nå funnet at alle slags insekter kan forårsake slik infeksjon, mygg, fluer edderkopper etc. Jeg har også siden 2016 skrevet logger om mine forsøk på å bli bedre, for at jeg etterhvert skal kunne høste av egen erfaring. Jeg har prøvet (og feilet) en masse, og er egentlig lei av alle som mener at akkurat «deres løsning» er den eneste rette for alle. I praksis er det mye som hjelper meg, men jeg har sluttet å tro på full restitusjon og lever brukbart med det i stedet. Det fjerner mye stress. Aksept er nemlig et svært godt alternativ til det å gi opp. Samtidig er det viktig å skjelne mellom utryddelse/helbredelse og gjenoppbygging av et skadet kroppsystem. Utfordringen er for meg å vite hva jeg bør gjøre når, hvor ofte og hvor mye. Min kropp er et evig prøvelaboratorium. Det er slitsomt, ensomt og av og til skummelt. Men jeg sjekker og dobbeltsjekker all informasjon. Det som også har vært viktig, er å øve opp egen intuisjon slik at den benyttes i prosessen. Kroppen har sin egen visdom og det er lurt å spille på lag med den. Intuisjonen er som kjent ikke ufeilbarlig, men gang på gang har den vist sin berettigelse hos meg. Kropper er også individuelle, akkurat som psyken vår er. Det er vanskelig å avgjøre hva som er best til enhver tid. Jeg blir kjed og sliten ganske ofte. Jeg vet jo ikke hva som er best for andre enn meg, men jeg kan si hva som har hjulpet meg mest. Jeg skal prøve å ikke drukne deg i min egen historie. Men jeg mistet nesten førlighet i bena mine, og remediene jeg nevner her hjelper meg til å kunne bevege meg relativt fritt igjen, samt få igjen nattesøvn. Det er et slitsomt liv, men man lærer seg genuin takknemlighet og det bærer en videre. Først da jeg skjønte hva jeg var opp i mot, fant jeg dette, og det hjalp på mitt mosete hode i stor grad: https://www.flaatthjelp.net/to-sma-flattbitt/ Jeg tar kardeborre kontinuerlig. Så fant jeg dette: https://jimhumble.org/mms-protocols Dette hjalp meg MYE (kjøpte boken som pdf fil – og det er et oppkomme av gode løsninger. Som alle andre så mener Humble at hans produkt kan brukes for alt. Mye – men ikke alt. Jeg ble ikke bra, selv etter lange og gode forsøk. Diabetes og allergier f.eks. har fått flere resultater av MMS. Mange videoer fra folk som har blitt bra/bedre bl.a. her. https://mmstestimonials.co/videos. Vet ikke om youtube sensuren har slått inn på de videoene som lå der. MMS er ikke populært hos etablissimentet). Jeg fikk tilbake mye energi, datteren min så faktisk på ansiktet mitt at jeg begynte å likne meg selv igjen – uten at hun vissste om mitt inntak av MMS. Mange skumle plager bedret seg mye. Bena ble mye bedre. Men, det er en skikkelig hestekur som tar mikrobene hardt, og da kan f.eks.nakkestivhet og tykt lymfesystem bli et vondt resultat. Men det har jeg også remedier for 😉 Tilbake til tanken om å vite hva man gjør – når og hvorfor – slik at man ikke presser kroppen på feil måte. Jeg har også prøvd dette med ganske godt resultat https://mikhailapeterson.com/zero-carb-carnivore-diet/ Kroppen sier fra hva den vil ha eller ikke. Jeg har gjentatt denne dietten to ganger. Best resultat første gangen. Hestekur dette også. Jeg har hentet masse god info og trøst på dette nettstedet her:https://www.tiredoflyme.com/ Det virker som forfatteren og jeg har opplevd paralelle tilstander og funnet mye av de samme løsningene. Han skriver ikke mye for tiden, det er et bra tegn når man klarer å hvile litt i enkle løsninger, slipper å føle seg som i en evig invasjonskrig. Neste remedium er vitamin C pulver, til tider store doser – noen ganger med salt. (Hestekur) Det har også hjulpet mye. Eks.:https://www.stopthelymelies.com/salt-c-protocol/ Igjen må man vite hva man prøver oppnå, healing eller utradering. Dette er et våpen. Så til slutt: Jeg kommet til følgende faste regime utenom ovennevnte remedier etter 6 år med prøving og feiling. (Jeg har selvfølgelig ogå mange andre remedier og tinkturer som er gode – slik du har. Jeg bruker dem intuitivt. Av og til sier kroppen min at den vil ha timeout fra alt sammen også). Inntak av A,B,C,D vitamin pluss B12 (som reparerer ødelgte nervebaner) KONTINUERLIG. Men – Når man svelger alt dette, så har tarmsystemet (der immunforsvaret bor – spis derfor fermenterte grønnsaker) tendens til å fjerne mye av det, slik at alle stor del av pillene forsvinner ut igjen. Jeg bruker derfor mye sol, samt tinkturer/remedier under tunga slik at det går i blodstrømmen først. Sublingualt inntak øker mengden som kroppen kan godgjøre seg. EN VIKTIG TING TIL: Stadig flere av ovennevnte leger advarer mot EMF stråling fra PC; mobil, wi-fi og diverse tårn. Dette bør unngås så godt man kan. Jeg må i hvert fall det, for jeg blir fort dårligere og raskt søvnløs av slikt og dette har økt med tiden. Det er ingen som syns dette er morsomt, men det finnes løsninger (se https://emf-consult.com/). FRI forskning (altså ikke forskning betalt va telebransjen) viser at EMF går direkte løs på våre celler og immunforsvaret vårt. (Se f.eks. Flydal, dr. Klinghardt og dr. Mercola om dette) Og som lymies, så har cellene våre allerede nok å stelle med. Håper at du eller andre kan finne et brukbart gullkorn eller to i alt dette. Masse god bedring til deg – og alle som event. leser dette. Så mye skriving jeg nå har gjort, hadde vært helt umulig for noen år siden. Hjernen hadde sagt stopp, også armene og konsentrasjonsevnen. Jeg hadde nok måttet legge meg og sove etterpå. Så det hjelper virkelig å ikke gi seg over til dette som av og til oppleves som helvete…!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.