Borreliasammendraget

1. Jeg fikk flåttbitt som ung (ca 1997), med tilhørende ring rundt. Fikk ikke tilstrekkelig behandling, siden jeg ikke tålte antibiotikaen som ble gitt.

2. Begynte å utvikle flere problemer med smerter, reumatiske og konsentrasjonsproblemer, pluss andre symptomer.

3. Var syk i maange år, uten diagnose, ble feilmedisinert i 3 år rundt 2001-2004,  ble til slutt tipset om borrelia i 2006 av lege. Tok prøver som indikerte smitte. Tok nye prøver og fikk påvist borrelia i Tyskland, Ungarn og ved mikroskopi i Norge.

4. Fikk nytt flåttbitt i 2014, med tilhørende lammelser, innleggelse på sykehus, gangvansker og alvorlige symptomer. Ingen spesifikke funn. Var til slutt så syk at jeg trodde jeg var døende. Valgte å selge alt jeg hadde og dro til Polen i siste sekund. Fikk stoppet lammelser og de verste nerveskadene, med 2 måneder kombinasjonsbehandling med antibiotika, pga. nye positive borreliaprøver i Polen.

5. Behandlingen ble for risikabel å gjennomføre 100%, på egen hånd, så jeg ble anbefalt å stoppe for å ikke utvikle skader på hjerte/nyrer og lever.

6. I 2015-16 begynte symptomene å komme tilbake og jeg reiste på nytt til Polen. Fikk ny behandlingsplan og ble sendt hjem med kofferten full av medisiner.

7. I 2016 reagerte jeg voldsomt med anafylaksi og innleggelse på sykehus med kraftig elveblest. Spesialist Jørstad i Norge påviste Alpha-Gal 1,3 (kjøttallergi) forårsaket av flåttbitt. Første bevis i Norge på at jeg har vært bitt av flått. I brev fra sykehuset står det «flåsete» at de ikke tror jeg har vært bitt av flått noen gang, siden jeg ikke har antistoffer mot borrelia. Spesialist forklarer dette med nedslått immunforsvar (autoimmun sykdom pga borrelia). Alpha Gal 1,3 allergien er det søkt om grunnstønad til spesialkost for, som ligger i trygderetten til behandling nå.

8. I 2018 blusset borreliasymptomene opp for fullt. Jeg sliter daglig med nervesmerter, svimmelhet, synsforstyrrelser, muskel og leddsmerter, dårlig immunforsvar, hjerterytmeforstyrrelser, kognitive problemer og masse, masse mer.

9. I dag: Jeg har 8 positive borreliaprøver i inn- og utland. De som var positive i Norge er «forsvunnet». Jeg har kjempet for behandling i mange år, til og med vært i møte med sykehuset Kalnes sin ledelse med deres jurist, hvor de lover oppfølging, noe som ikke skjer. Jeg driver nå med brannslukking i form av antibiotikakurer når det er som verst, kombinert med hestekurer på kortison de gangene inflammasjonene i kroppen er på topp. Ingenting gjør meg frisk og jeg lever på lånt tid. Det er sendt inn pasienskadesak til NPE, men den er avslått. Det er sendt en klage som ikke er fullført, i påvente av en sakkyndig uttalelse fra en uavhengig spesialist på borrelia (Per Bjark). Bjark sa på mail til meg at han kunne gjøre jobben, men svarte aldri mer etter dette.

10. Fikk nylig ME-diagnosen «postviral utmattelse G93.3». Fortsatt ingen behandling, men en diagnose som ikke betyr noe som helst, annet enn at de nå kan dokumentere at jeg har fysiske plager. Ingen forklaring på hvordan diagnosen har oppstått.

Jeg kan dokumentere alt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *